На 12 август се открива ловният сезон за пъдпъдъци, гургулици,

...
 
На 12 август се открива ловният сезон за пъдпъдъци, гургулици,
Коментари Харесай

Ловният сезон за пернати се открива

 

На 12 август се открива ловният сезон за пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и елементарна бекасина, оповестиха от Министерство на земеделието и храните, зитирани от БГНЕС.

Ловуването ще се прави единствено с писмени позволения, издадени от шефовете на ДГС/ДЛС за държавните ловностопански региони, експертите по лова към юридическите лица, сключили контракти за стопанисване и прилагане на дивеча в дивечовъдните сектори към ДГС и от ръководителя на съответната ловна тайфа за предоставения й ловностопански регион.

В разрешителното за ловуване се вписват датата, имената на ловците, името на ръководителя и участниците в лова при колективен лов, номерата на ловните билети и членските карти, методът и мястото на ловуване, типът и броят на позволения за отстрел дивеч.

Разрешителните за самостоятелен лов на мигриращ и водоплаващ дивеч се издават от ръководителя на ловната тайфа, в чийто ловностопански регион ще се организира ловът, за период не по-дълъг от един календарен месец.

Групово и самостоятелно ловуване на малък дивеч се прави в събота, неделя и в дните, оповестени за публични празници. Груповото ловуване и лов на мигриращ дивеч се прави единствено денем – един час преди изгрев и един час след залеза на слънцето.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР